Smile Kardigan

Dette er en fargerik kardigan som gir oppmerksomhet og glede. Farger velger du som du selv ønsker. Tenk gjerne gjennom rekkefølgen før du begynner. Jeg syns det er viktig å slutte med en farge du kler, opp mot ansiktet. 

Du velger selv hvor mange pinner du strikker av hver farge men planlegg slik at du får nok av det du vil ha mest av. Tegn/skriv gjerne opp hvordan du kunne tenke deg det ferdige resultatet. Jeg har også lagt ved noen lenker du kanskje kan ha nytte av.

Her er fargene og garntyper jeg brukte: 

Rosa, orange, gul, grønn, hvit, lilla – Drops melody og Drops air 

Blå/turkis – Børstet alpakka i fargekoder 6315 og 7213

Strikkes altså med 2 tråder hele veien. Et nøste av hver farge skal holde. Eksempel – en tråd orange Drops melody og en tråd orange Drops air.

PS Denne genseren gir mye trådfesting. Jeg tok det underveis for ikke å ha alt til slutt. Det blir fort en overveldende og lite motiverende jobb 😜

Bol:

Legg opp 

80 (86) 92 (98) masker på pinne 10

Small (Medium) Large (XLarge)

Strikk på rundpinne frem og tilbake 

Vrangbord har jeg valgt å strikke vridd-rett og vrang 

Vrangbord fire pinner

Etter fire pinner vrangbord strikker du over på pinne 15 og strikker glattstrikk.

Nå er det bare å sette i gang med fargekortet ditt 🤗. Du kan selv velge hvor lang jakken blir men et forslag er: når du har strikket 40 cm skal du dele til armene. Vil du ha lenger kardigan tilpasser du oppskriften selv 👍

Rygg: 

Det som skal bli fremstykkene setter du på hjelpepinne eller binder opp med tråd (kan også velge å la de være på pinnen). 

Nå skal du strikke ryggen. 

Small – masker rygg: 40 (20+20 ventepinne)

Medium: 44 (21+21 ventepinne)

Large: 48 (22+22 ventepinne)

XL: 52 (23+23 ventepinne)

Strikk til ryggen måler 63cm – fell av løst (rett)

Nå strikker du fremstykkene likt som rygg. Et fremstykke om gangen. 

På 57, 59 og 61 cm feller du av en maske slik at fremstykkene svinger noe inn opp mot hals. Strikk en maske og fell deretter av en, slik at du får en innsnevring.

Fell av når fremstykkene er lik ryggen. 

Sy skuldrene sammen med madrassting

https://youtu.be/EzGUmXcLkcU

Armer: 

Nå kan du velge

Rundpinne 60 cm rundt, eller frem og tilbake hvis du vil bruke 80 cm. Da må du sy de sammen til slutt. Begynn på pinne 10 med vrangbord som du gjorde med bolen. 

18 (20) 20 (20) masker

Fire pinner vrangbord her også på pinne 10. 

Strikk over på pinne 15 samtidig som du øker til 34 (38) 38 (38) masker.

Fargerekkefølge som bolen, eller etter ønske til arm måler 40 cm (alle størrelser). 

Fest armene med madrassting. Pass på at du syr så den passer hele veien. Hvis armhulen er litt for vid – sy den pent igjen under armen. 

Du kan også velge å strikke armene rett på bolen. Da henter du opp masker og strikker deg ut til vrangbord. Her bør du bruke rundpinne 60 cm – avslutt med pinne 10 på vrangbord

Fest alle tråder og nyt kreasjonen din 🤩

Takk for tilliten!

Nina

Nina Lea

Nina, 50 år fra Kongsvinger. En helt vanlig mamma med to barn - Elise 27 og Fredrik 24. Samboer med Peder. Jeg var leder mesteparten av min yrkeskarriere. Hadde et godt liv med de normale utfordringene hvor livet skjer på livets premisser. Alkohol startet med kos og moro i ungdommen - ingenting unormalt. Helt til det kom smygende med økende inntak ettersom pausene det ga meg føltes nødvendig. Jeg tok ikke signalene på alvor. Skjøv det foran meg. Dagen kom da jeg satt i sengen med glasset i hånda, kartongen i skittentøysdunken - jeg hadde dratt det for langt - jeg var blitt alkoholiker. Etter avrusning med påfølgende opphold på klinikk og god lærdom fra likemenn. er jeg nå en god porsjon rikere. Både på livserfaring og i forhold til mine drikkevaner - og jeg brenner for å dele min kunnskap.

Legg igjen en kommentar