Hvordan er din dag?

Ja, hvordan er DIN dag? Sånn egentlig! Har du det bra? Ikke helt? Hva skal til for at du skal ha en bra dag? Et lykkelig liv?

Jeg tenker ofte etter: “er jeg lykkelig”? Dette er jo noe vi streber etter, ikke sant. Lykken som alle andre ser ut til å ha. Ofte er det jo ikke helt sånn – at alle fasadene vi ser rundt oss er så perfekte. Disse tankene har fått meg til å innse at jo, jeg er lykkelig. Selv om ikke alt er perfekt. Alt går ikke på skinner. Regninger må betales, mine nærmeste håndterer sykdom, noen er gamle og jeg har mine problemer. Allikevel – jeg er glad og fornøyd for det jeg har og hvordan livet er. Livet skjer på dets premisser og jeg tar imot. Jeg håndterer det. Noen ganger reagerer jeg på første tanken og jeg hisser meg opp, blir oppgitt, sur og lei. Men da jeg klarer å stoppe opp og starte på nytt så går det fint. Jeg kommer gjennom det meste uten å dra det med meg til øverste etasje. Hodet kan etter hvert bli en ganske så stor bolig ettersom jeg lar altfor mange bekymringer flytte inn. Det er på tide å lufte – ventilere. Sortere og la passere. Gjort er gjort og spist er spist, og så videre.

Så – har du funnet det? Hva som skal til for at dagen skal bli fin, kjenne at du egentlig er ganske lykkelig? Ikke perfekt, rik og helt uten feil, men litt sånn takknemlig over å være tilstede. Kjenn på hvem du er og vær fornøyd med det. Prioriter det som skal til for å komme dit. Gjør det for din skyld. For meningen med livet, det er faktisk å nyte det! Og det er ganske fint.

Nina Lea

Jeg er Nina, kjæreste, mamma, datter, søster og en venn for den som vil. 48 år, født og oppvokst på Kongsvinger. Mamma til Elise (25) og Fredrik (23). Hvem jeg er, sånn helt personlig er jeg i ferd med å finne ut. Det er vel det jeg jobber mest med for tiden, sammen med studiene "Helsesekretær".

Dette innlegget har 3 kommenta

 1. Ingjerd Kjernsli

  Takk for at du skriver så fint om de viktigste tingene i livet, Nina!👍🥰

  1. Nina

   Takk, Ingjerd, for at du sier det og liker det 🌷

 2. Marianne Johansen

  Fine og viktige ord,Nina 🙏Jeg er så takknemlig for å få lov til å våkne opp til en ny dag.Starte dagen med takknemlighet 🌞Og våkne opp klar i hodet og planlegge hva dagen bringer. Jeg ønsker deg en riktig god sommer. Hilsen Marianne 🙋‍♀️🤸‍♂️🇧🇻

Legg igjen en kommentar