Når du nesten hater noen …

Disse følelsene om andre, de kan være så altoppslukende og voldsomme. Når mennesker jeg egentlig ikke liker skaper sinne hos meg, tar det all energi. Til daglig går det greit – da jeg flyter av gårde på gode følelser. Fornøyd med livet kan jeg takle å ha sånne i livet mitt. Jeg ser forbi vedkommende og lar episoder og hendelser fare. Til og med der jeg ser andre sliter med samme mennesket, ja så lar jeg det passere. Tenker at dette er virkelig ikke noe jeg skal ordne opp i – kanskje gjøre ting enda verre. Vi har det vel alle sånn. Konflikter vi ser blant andre og av og til dumper vi ned i dem selv. Men vanligvis går det bra. Jeg velger som regel å overse irritasjonen for jeg er langt fra perfekt selv. Ikke alle liker meg heller, det er viktig å huske. Og det har jeg sluttet å prøve også – å bli likt av alle.

Selvfølgelig kjenner jeg på det når jeg merker at andre ikke liker meg eller hvordan jeg er som person. Men, jeg jobber med saken og prøver å godta meg for den jeg er.

Men i dag er det vanskeligere å ikke føle irritasjon og sinne. Det er noe som har veltet lasset mitt. Fått det til å renne over. Hevntanker kommer. La vedkommende kjenne litt på sin egen medisin. Det hadde vært deilig, tenker jeg. Men hadde det? Hva er egentlig problemet her? Det er jeg selv som har skapt situasjonen, jeg vet jo det. Men det er vondt da andre utnytter det. Gjør seg selv til midtpunkt i kaoset mitt. Faan!

Hva jeg gjør nå er viktig. Eller hva jeg ikke gjør er mer riktig. For jeg skal ikke handle på disse følelsene. Det har jeg lært. Og erfart. Med tiden vil det blekne. Kanskje vil jeg vokse på det – håper det. Jeg vil lære noe om både meg selv og andre. Og hvordan andre sitter igjen eller velger å tenke om dette – ja, det er utenfor min rekkevidde og interesse. For det er kun meg jeg kan forandre og ingen andre.

Nina Lea

Nina, 50 år fra Kongsvinger. En helt vanlig mamma med to barn - Elise 27 og Fredrik 24. Samboer med Peder. Jeg var leder mesteparten av min yrkeskarriere. Hadde et godt liv med de normale utfordringene hvor livet skjer på livets premisser. Alkohol startet med kos og moro i ungdommen - ingenting unormalt. Helt til det kom smygende med økende inntak ettersom pausene det ga meg føltes nødvendig. Jeg tok ikke signalene på alvor. Skjøv det foran meg. Dagen kom da jeg satt i sengen med glasset i hånda, kartongen i skittentøysdunken - jeg hadde dratt det for langt - jeg var blitt alkoholiker. Etter avrusning med påfølgende opphold på klinikk og god lærdom fra likemenn. er jeg nå en god porsjon rikere. Både på livserfaring og i forhold til mine drikkevaner - og jeg brenner for å dele min kunnskap.

Dette innlegget har 4 kommenta

  1. Tonic Greens Scam

    I like this web blog very much, Its a very nice position to read and incur information.

  2. Sight care reviews

    Good – I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task.

  3. Leanotox reviews

    You completed certain nice points there. I did a search on the subject matter and found most people will have the same opinion with your blog.

Legg igjen en kommentar