Da livet føles dritt

Etter tanker om hva året 2021 ga må jeg egentlig si meg fornøyd. Men det er ikke alltid sånn – bak fasaden alle snakker om. 

Det er ikke alltid lett å høre snakket om at «man skal være glad for det man har», «sett lista lavere», «vær takknemlig». Nei, det er lov å føle at livet er litt dritt. At alt føles leit og urettferdig. At nå er det på tide det går litt din vei. 

For du skal stoppe opp å kjenne på hvordan du egentlig har det. Ikke bare svare den vanlige frasen «det går bra» eller «alt er fint». Kast selvhjelp-boka, for det finnes ingen egen oppskrift for hvordan akkurat du skal få det bra. Råd og tips riktignok, men bare du vet hva som passer deg. Hva du trenger og kanskje ikke trenger. Tillat deg å være ærlig, spesielt overfor deg selv. Finn ut hva som kan forandre situasjonen din og tillat deg å sette deg selv fremst. Si gjerne at det føles ganske dritt akkurat nå. Vær ærlig og dropp den automatiske frasen «det går fint». 

La 2022 bli ditt år. Det året DU kom først i rekka. Ikke si ja til noe du ikke ønsker. Begynn setningen med «jeg vil…»

Godt nytt år!

Nina Lea

Nina, 50 år fra Kongsvinger. En helt vanlig mamma med to barn - Elise 27 og Fredrik 24. Samboer med Peder. Jeg var leder mesteparten av min yrkeskarriere. Hadde et godt liv med de normale utfordringene hvor livet skjer på livets premisser. Alkohol startet med kos og moro i ungdommen - ingenting unormalt. Helt til det kom smygende med økende inntak ettersom pausene det ga meg føltes nødvendig. Jeg tok ikke signalene på alvor. Skjøv det foran meg. Dagen kom da jeg satt i sengen med glasset i hånda, kartongen i skittentøysdunken - jeg hadde dratt det for langt - jeg var blitt alkoholiker. Etter avrusning med påfølgende opphold på klinikk og god lærdom fra likemenn. er jeg nå en god porsjon rikere. Både på livserfaring og i forhold til mine drikkevaner - og jeg brenner for å dele min kunnskap.

Dette innlegget har èn kommentar

  1. Marianne Johansen

    Fine tanker og fine ord til ettertanke ❤Fint å ha med seg i det nye året 🎉

Legg igjen en kommentar