Tøye grenser

Jeg gjør det, tøyer grensene mine. Jeg kjenner det, at jeg pusher meg selv litt vel langt noen ganger.

Å være på storby-ferie er fantastisk, men det kan ha sine utfordringer. Jeg ønsker å leve som andre, leve som før og være med der det skjer. Så, mellom all shopping trenger man en pust i bakken, et stopp underveis – og da kan jeg kjenne på det. Da jeg setter meg ned og ser rundt meg, da jeg merker stemningen. Den stemningen jeg kjenner så altfor godt. Jeg hører latteren og summingen av fornøyde samtaler. Da kan jeg kjenne på hvordan jeg pusher meg litt lengre enn jeg bør. Følelsen som dukker opp av hvordan jeg også vil ha det – den lette, glade stemningen, jeg vil også føle det sånn. Gi meg det! Det er så nære, så nære. Da synes jeg egentlig jeg er ganske flink som lar være. For det er så nære å bare gjøre det. Bare ta feil glass for eksempel. Hadde jeg kunnet stoppe da? Sikkert, men nei jeg kan ikke tenke på det. Kan ikke dra tanken så langt. Tankens kraft er for sterk. I hvert fall er det sånn for meg. Lar jeg tanken vandre og få fotfeste blir ønsket for sterkt. Da vil jeg ikke kunne snu. Da vil jeg ikke snu – for jeg vil ha det. VIL! Det var jo hele livet før. Hele livet er snudd på hodet.

Jeg er vel blitt vandt med å «snu tenken» på dette tidspunktet – ellers går det galt!

Nina Lea

Nina, 50 år fra Kongsvinger. En helt vanlig mamma med to barn - Elise 27 og Fredrik 24. Samboer med Peder. Jeg var leder mesteparten av min yrkeskarriere. Hadde et godt liv med de normale utfordringene hvor livet skjer på livets premisser. Alkohol startet med kos og moro i ungdommen - ingenting unormalt. Helt til det kom smygende med økende inntak ettersom pausene det ga meg føltes nødvendig. Jeg tok ikke signalene på alvor. Skjøv det foran meg. Dagen kom da jeg satt i sengen med glasset i hånda, kartongen i skittentøysdunken - jeg hadde dratt det for langt - jeg var blitt alkoholiker. Etter avrusning med påfølgende opphold på klinikk og god lærdom fra likemenn. er jeg nå en god porsjon rikere. Både på livserfaring og i forhold til mine drikkevaner - og jeg brenner for å dele min kunnskap.

Dette innlegget har èn kommentar

  1. Marianne

    Fine ord🔥Det er en mnd med flere utfordringer. Men du snur det til noe positivt, Nina.Fin advendt til 🕯🕯

Legg igjen en kommentar