Mange ting å være glad for …

For noen år tilbake, jeg holdt på med katteoppdrett, kom jeg i kontakt med en dame. Hun kom for å møte to av kattene mine med tanke for at de kanskje skulle omplasseres til henne. Avgjørelsen ble tatt ved dette første møtet, Brittzey og DeLuze fikk bli med henne hjem. Det har jeg aldri angret på. Ragnhild viste seg å være en dame med karakter og jeg så hun ofte skrev i sosiale medier «mange ting å være glad for» eller «i dag er jeg glad for …» Dette har jeg aldri glemt og skjønner nå hva hun hadde skjønt – takknemlighet.

Det å være åpen og villig til å se de enkle gledene, de små tingene som ligger rett foran meg, det gjør livet godt. Det å ha forventninger som innfris av hva som ligger rett foran meg, gjør grå dager lysere.

Du må gjerne sikte mot stjernene, jeg gjør også det – men kanskje ikke hver dag. Man trenger ikke ha lavere ambisjoner selv om man legger lista litt lavere i hverdagen. Men for meg har det blitt godt å kose meg med de små tingene, en dag av gangen.

Skynd deg, langsomt

Nina Lea

Nina, 50 år fra Kongsvinger. En helt vanlig mamma med to barn - Elise 27 og Fredrik 24. Samboer med Peder. Jeg var leder mesteparten av min yrkeskarriere. Hadde et godt liv med de normale utfordringene hvor livet skjer på livets premisser. Alkohol startet med kos og moro i ungdommen - ingenting unormalt. Helt til det kom smygende med økende inntak ettersom pausene det ga meg føltes nødvendig. Jeg tok ikke signalene på alvor. Skjøv det foran meg. Dagen kom da jeg satt i sengen med glasset i hånda, kartongen i skittentøysdunken - jeg hadde dratt det for langt - jeg var blitt alkoholiker. Etter avrusning med påfølgende opphold på klinikk og god lærdom fra likemenn. er jeg nå en god porsjon rikere. Både på livserfaring og i forhold til mine drikkevaner - og jeg brenner for å dele min kunnskap.

Legg igjen en kommentar