Som en våken drøm

Ja, nå pleier jo ikke akkurat drømmene mine om natta å være vakre. De pleier å være preget av alkohol og meg som prøver å skjule at jeg har driti meg ut. Havna på fylla igjen og videre hvordan jeg skal komme meg ut av det.  Som før så må jeg da bare ha litt til. Skaffe litt til, utsette litt til.

Denne drømmen jeg føler jeg er i nå, den er helt fantastisk. Å få kjenne all godheten og alle fine ønsker for meg, det kjennes så godt. Samtidig som jeg er meg selv, sånn på ekte. For første gang på, ja jeg vet ikke hvor lenge. Jeg har ikke hatt så lave skuldre og samtidig følt meg vel som jeg kan huske.

Så da jeg opplever interessen for boka og historien min, kommer et behov for å ta boka frem. Jeg slår boka litt tilfeldig opp, et eller annet sted. Så leser jeg. Prøver å se ting utenfra, hvordan andre leser det. Jeg prøver å lese det med andres øyne, hvordan de oppfatter dagene og tankene mine. Men jeg blir fort dradd tilbake til meg og mitt. Tiden og følelsene settes tilbake i tid, og jeg kjenner klumpen i halsen og tårene som presser. Det blir for sterkt å tenke bakover på hvor jeg var. Hvor langt nede i mørket jeg sank. Inn i et mørkt rom, rått, kaldt og et stumt mørke. Ensomhet med frykt. Frykt for hva? – jeg visste egentlig ikke. Det var bare kaldt og vondt og trist. Faan så trist!

Men, når jeg nå svever på denne berømte rosa skyen, så må jeg huske hvem jeg er. Jeg må ikke tillate meg selv å glemme det. Jeg kan unne meg glede sammen og rundt mine medmennesker, og jeg kan prøve å hjelpe andre ved å fortelle om min vei. Men jeg skal alltid minnes dagene som har vært. Hvordan de var, hvordan jeg følte det, hva andre må ha følt og at jeg ikke vil ha det tilbake. Jeg må minne meg på at bena skal være plantet på bakken, og at vegen vil gå både opp og ned.

Husk å leve i dag, en dag av gangen. Dagene blir best med det i tankene. Og du, ta vare på deg selv!

Klem fra Nina

Nina Lea

Nina, 50 år fra Kongsvinger. En helt vanlig mamma med to barn - Elise 27 og Fredrik 24. Samboer med Peder. Jeg var leder mesteparten av min yrkeskarriere. Hadde et godt liv med de normale utfordringene hvor livet skjer på livets premisser. Alkohol startet med kos og moro i ungdommen - ingenting unormalt. Helt til det kom smygende med økende inntak ettersom pausene det ga meg føltes nødvendig. Jeg tok ikke signalene på alvor. Skjøv det foran meg. Dagen kom da jeg satt i sengen med glasset i hånda, kartongen i skittentøysdunken - jeg hadde dratt det for langt - jeg var blitt alkoholiker. Etter avrusning med påfølgende opphold på klinikk og god lærdom fra likemenn. er jeg nå en god porsjon rikere. Både på livserfaring og i forhold til mine drikkevaner - og jeg brenner for å dele min kunnskap.

Dette innlegget har 4 kommenta

 1. sklep online

  Wow, superb weblog layout! How lengthy have you been blogging for?
  you make running a blog glance easy. The overall glance of your
  website is excellent, let alone the content! You can see similar here sklep internetowy

 2. 69hub.pl

  Wow, wonderful blog format! How lengthy have you been running a blog for?
  you made blogging look easy. The full look of your web site is wonderful, let alone
  the content material! You can see similar here najlepszy sklep

 3. boostaro review

  What is Boostaro? Boostaro revolutionizes romantic performance enhancement through its reliance on the wisdom of natural ingredients

 4. Gutoptim

  Very good written story. It will be beneficial to anybody who usess it, including myself. Keep doing what you are doing – for sure i will check out more posts.

Legg igjen en kommentar